Дихання по квадрату, або Як вийти з фонового стресу

Мобільна група проєкту “Психосоціальна підтримка внутрішньо переміщених осіб, постраждалих від війни в Україні” 10 та 11 липня провела у Старокостянтинів заходи з розвитку резельєнтності та зцілення від неминаючого фонового стресу.

Війна триває і, на жаль, вона не закінчиться завтра, через тиждень, місяць, як всі ми чекали в перші дні вторгнення російських окупантів, а це означає, що варто піклуватися про свій емоційний стан. Стан втоми, спричинений постійними стресами, заступив емоції у людей. Хтось контролює свій психологічний стан, а хтось не взмозі пристосуватися і адаптуватися до сьогоднішніх реалій. Щоб вийти з цього руйнівного стану, радять психологи, необхідно пригадати те, що було для вас цінним та важливим у мирний час.

“Треба спробувати повернути ці заняття в своє сьогоднішнє життя. Спорт, музика, читання, в’язання, філіжанка запашної кави щоранку, перегляд улюбленого фільму ввечері – будь-які приємні речі”, – каже психологиня проєкту “Психосоціальна підтримка внутрішньо переміщених осіб, постраждалих від війни в Україні” Юлія Городельська.

Дихання по квадрату, вправа “Метелик”- були цікавими та корисними для бенефіціарів. Таким чином, зазначає соціальна працівниця Алла Доманська, процес адаптації до нових реалій відбудеться значно легше та покращується емоційний фон.

Учасники заходу були ознайомлені з основними техніками самозцілення за формулою BASIC Ph. Для закріплення ефекту від вправ малювали нейродерево, наповнюючи себе ресурсами