Повна назва проєкту: “Міцна сім’я для кожної дитини. Посилення спроможності сімей утримувати своїх дітей від інституційного виховання шляхом забезпечення соціального супроводу та гуманітарної допомоги. Фаза ІІ”.

В рамках проєкту проводяться наступні активності:

• Індивідуальне сімейне консультування.
  • Соціальний супровід сім’ї (кейс менеджмент), який сприятиме турботливому та сприятливому середовищу в сім’ї.
  • Надання гуманітарної допомоги сім’ям у важкій економічній ситуації.
  • Інформаційні та освітні сесії на тему поведінкові реакції дітей з пост-травматичним стресовим розладом, техніки зміцнення стійкості до стресу, навички позитивного батьківства та інші теми, які є важливі для дитячого благополуччя в існуючій ситуації.
  • Спільні заходи для батьків та дітей для побудови позитивних стосунків, зміцнення життєстійкості, покращення емоційного зв’язку між дітьми та батьками/опікунами.
  • Психо-соціальна підтримка дітей в Центрі Карітасу та інших місцях зустрічі, включаючи заходи із дозвілля, неформальне навчання, вправи та фізичні активності, які допомагатимуть дітям долати стрес краще.
  • Діяльності для дітей на покращення їхнього емоційного благополуччя, стійкості до стресу, сприяння їхньому особистісному розвитку та соціальній взаємодії, підтримка навиків самостійності у щоденному житті (індивідуальні або групові заходи при умові, що ситуація із безпекою дозволятиме), дозвілля та розваги, щоб зробити життя дітей в часі війни більш позитивним.
  • Індивідуальна психологічна допомога та консультування, арт-терапевничні діяльності та педагогічна підтримка для дітей у випадках, де спеціальна допомога потрібна