Проєкт “Відновлення засобів до існування в сільській місцевості” спрямований на підтримку засобів до існування ВПО та місцевих жителі

в, які проживають у сільській місцевості, шляхом надання цільових грошових грантів на сільськогосподарське виробництво для відновлення та покращення їхнього економічного становища.

Проєкт передбачає:

75 грошових грантів у п’яти громадах області (Новоушицька, Дунаєвецька, Віньковецька, Ярмолинецька, Чемеровецька громади).

Розмір гранту – до 37 тис.грн. для відновлення або розширення індивідуального сімейного фермерства з метою забезпечення продовольчої бе

зпеки для особистого споживання.

Типова діяльність д

омогосподарств включає вирощування таких культур, як картопля, помідори, огірки, морква, інші овочі та ягоди на присадибних ділянках або в невеликих теплицях.

Це також включає вирощування тварин, таких як кури, гуси, кролики та свині для власного споживаннята корів для виробництва молока. Очікується, що більшість продуктів харчування, вироблених бенефіціарами, буде споживатися в межах домогосподарства, задовольняючи основні потреби в продуктах харчування.

20 грошових грантів на всій території області, розміром до 185 тис.грн. для розширення сімейного фермерства з метою зміцнення економічного становища сім’ї (підвищення життєстійкості). Домогосподарства, окрім забезпечення продовольчої безпеки для особистого споживання, мають можливість збільшити дохід домогосподарства для задоволення потреб ДГ.

Цільовими бенефіціарами є ВПО, котрі мають досвід у веденні бізнесу.

Проведення групових тренінгів з метою підвищення обізнаності щодо сільськогосподарських технологій, стратегій, використання інструментів, обладнання, бізнес планування тощо.

*Для отримання гранту, відвідування тренінгів є обов’язковим.

Цільові групи:

ВПО

• одинокі батьки або опікуни однієї чи більше дітей віком до 18 років;
  • домогосподарство з вагітною жінкою або матір’ю з дитиною до 3 років;
  • член домогосподарства має інвалідність або важку/хронічну хворобу. Інвалідність можна визначити за (Вашингтонським опитувальником);
  • люди похилого віку 60+ (пенсіонери);
  • люди віком 50+ (безробітні, не пенсіонери);
  • домогосподарство з 3 або більше дітьми.

МІСЦЕВІ

• втратили годувальника (у період з 24.02.2022 не від військових дій);
  • малозабезпечені сім’ї (на основі довідки про склад сім’ї та довідки про доходи за 3 роки);
  • фізично постраждали від війни (УБД).

Для обох ВПО та місцевих:

• Гостра потреба фінансової підтримки для забезпечення продуктами першої необхідності.
  • Критичне незадовoлення базових потреб ( в першу чергу харчування, медицина, проживання і т.п.)

Тривалість проекту: з 15 лютого до 15 вересня 2024