Copyright 2019 - Khmelnytskyi Caritas 2016 (c)

Танці – це рух, а рух, як відомо, - це життя та здоров’я. А що може бути важливішим та ціннішим для батьків, аніж здоров’я власної дитини ?

Дорогі наші друзі, поспішаємо поділитися з вами гарною новиною – з 12 березня відновлюються щосуботні заняття у мистецькій студії «Art-Caritas”, що передбачають навчання мистецтву хореографії, зокрема – українських народних  танців, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що є вихованцями Хмельницького Центру соціально-психологічної реабілітації дітей «Подолянчик»(притулку) та  дітей, що займаються у недільній школі при Церкві Різдва Пресвятої Богородиці. Актуальність роботи  даного спрямування викликана необхідністю як фізичного, так і духовного розвитку нашого підростаючого покоління. Адже відомо, що український танець є предметом особливої гордості нашого народу, культурним надбанням, яке необхідно зберігати та примножувати.

Широка популярність українського танцю в нашій країні та за кордоном пояснюється невичерпним багатством тем і сюжетів. У танцювальних образах розкривається національний характер народу, відображаються явища, взяті безпосередньо з його побуту та праці, рідна природа тощо. Наявність яскравих побутових рис і особливостей, поєднаних з віртуозною технікою, надає українському танцю своєрідного колориту. Танець – мистецтво, що існує в часі й просторі, близьке й доступне усім людям. Український народ створив багато прекрасних, різноманітних танців, у яких відобразились кращі риси народного характеру, картини повсякденного життя, побуту, праці, рідної природи Будучи мистецтвом справді загальнолюдським, доступним без якого- небудь перекладу людям всіх рас і континентів, танець завжди несе в собі певне національне забарвлення.Українські народні танці, запальні і ліричні, нестримні і повільні, полонили весь світ; у них яскраво виявляється характер, висока і самобутня культура нашого народу. Відомо, що записаний у народі танець отримує справжнє життя лише тоді, коли знаходить своє втілення в художній обробці хореографа, коли його виконують танцюристи. Тоді танець приносить велику естетичну насолоду, виховує почуття прекрасного.

Ось чому надзвичайно важливим сьогодні є навчати наших, українських дітей нашому, рідному, популяризувати українську культуру, виховуючи також через український танець  усвідомлення власної національної приналежності та самоідентичності, здійснюючи при цьому неоціненний вклад у всебічний розвиток дітей та молоді, зміцнюючи їхнє фізичне та духовне здоров’я.

Сьогодні відбулась завершальна репетиція до Дня матері в рамках роботи "Art Caritas", яка проходила в нашому приміщенні та на свіжому повітрі. Нагадаємо, протягом двох тижнів працівники Хмельницького Карітасу та філармонії разом з волонтерами і нашими підопічними готувались до організації флешмобу.
Наближається кульмінаційний момент. В неділю 10 травня о 14:00 перед кінотеатром ім. Шевченка просто неба ми хочемо привітати усіх матусь з нагоди їх свята. Приєднуйтесь!!!