Copyright 2019 - Khmelnytskyi Caritas 2016 (c)

Хто такі поліцейські і що таке закон? Що робити у небезпечних ситуаціях і як не потрапляти у них? Як безпечно дістатися до школи на велосипеді? Як захистити себе на вулиці та в Інтернеті? Коли, до кого і як звертатися по допомогу? Про це та багато інших важливих речей сьогодні говорили з підопічними ХОБФ Карітас патрульні поліцейські.

Завітали вони і до нас, у Хмельницький обласний благодійний фонд «Карітас», аби навчити дітей та підлітків з кризових, багатодітних, малозабезпечених сімей та з родин  переселенців, які є підопічними нашого фонду, як діяти у ситуаціях з незнайомими людьми та небезпечних випадках, що робити, якщо загубився, як безпечно дістатися до школи і повернутись додому пішки й громадським транспортом, як поводитись у громадських місцях та загальним правилам безпеки. Також дуже важливо та цікаво усім присутнім було взнати, як уникати і знаходити вихід з конфліктних ситуацій( з метою попередження правопорушень серед підлітків), про питання, що стосуються Інтернет-безпеки (зокрема, віртуальні знайомства, хакерство й відповідальність), способи протидії домашньому насильству, як поводитися у місцях великого скупчення людей, що таке кіднепінг і як цьому протистояти та багато іншої інформації, що необхідна усім нам, а особливо дітям шкільного віку,  у повсякденному житті.

Хлопці та дівчата у невимушеній обстановці також мали змогу поставити поліцейським запитання, що їх цікавлять, докладніше розпитати про особливості їхньої  щоденної діяльності, труднощі, з якими вони стикаються в процесі роботи та  цікаві випадки з практики поліцейських. Деякі з наших підопічних неабияк зацікавилися та виявили бажання в майбутньому також пов’язати своє життя з такою важливою та надзвичайно потрібною суспільству професією поліцейського.

Ми впевнені, що отримана інформація та знання обов’язково стануть у нагоді усім, як маленьким так і старшим, слухачам та допоможуть у потрібний момент у різних, часто непередбачуваних, життєвих ситуаціях.