Copyright 2019 - Khmelnytskyi Caritas 2016 (c)

Щороку навесні відзначається Міжнародний день боротьби проти туберкульозу. В даний час одна третина світового населення інфікована туберкульозом. Організації і країни, що борються проти туберкульозу, проводить цей День з метою привернення уваги до масштабів цієї хвороби і способів її профілактики та лікування. Не змогли обійти дану тематику й працівники ХОБФ «Карітас», які влаштували для дітей просвітницький захід.

Прийнято вважати, що туберкульоз – це захворювання малозабезпечених людей, які проживають в умовах антисанітарії. Насправді від цієї хвороби не застрахований ніхто – нею хворіють люди абсолютно будь-якого віку та соціального статусу в суспільстві, а в Україні особливо гостро стоїть питання запобігання розповсюдженню цієї небезпечної хвороби, бо ж, як відомо, туберкульоз в нашій країні становить на сьогоднішній день реальну та серйозну загрозу. Однією з причин такої невтішної ситуації є недостатня профілактично-освітня робота з даної проблематики серед усіх груп наших співвітчизників, в тому числі – серед учнівської молоді. Саме тому ХОБФ «Карітас», окрім іншої важливої та цікавої діяльності, займається також превентивною  роботою з метою запобігання розповсюдженню соціально-небезпечних захворювань, одним з яких є туберкульоз.

Працівниками Хмельницького «Карітасу» систематично проводяться  інформаційні заходи для дітей та підлітків-підопічних проекту «Мобільна робота з молоддю в Україні», а також для учнів ПТНЗ, спрямовані на донесення у доступній та цікавій формі необхідної інформації щодо шляхів розповсюдження цієї небезпечної інфекції, груп ризику,  основних симптомів, та про те, як уникнути зараження  та не поповнити ряду хворих на туберкульоз. Одним із таких заходів став нещодавній семінар на тему : «Туберкульоз – що це?».

На початку заняття визначався рівень обізнаності дітей щодо даного питання, і, як з’ясувалося, він виявився недостатнім, однак по завершенню, після отриманої інформації, цей показник значно покращився, що не може не радувати, оскільки набуті знання допоможуть нашим підопічним убезпечити себе та навчити цьому своїх рідних!