Проявляючи милосердя до ближнього, кожна людина наближає свою душу до Бога. Особливо це актуально напередодні урочистості Воскресіння Христа. Саме тому благодійний фонд «Карітас» уже шостий рік поспіль організовує акцію «Великодній кошик», метою якої є надання продуктового набору для потребуючих.

Цьогоріч ми підготували святкову корзинку для 65 родин, що опинились в складних життєвих обставинах та вимушено переселених осіб зі сходу України та Криму. Стало це можливим завдяки коштам, які були зібрані небайдужими людьми на порталі Української біржі благодійності.

Чому це так актуально? Все просто. Працівники благодійної організації чи не щодня спілкуються з родинами, які в силу різних обставин не в змозі купити навіть хліба для власних дітей, не говорячи вже про м’ясні, молочні продукти та солодощі. Такі сім’ї, які опинилися за межею бідності, залишилися сам-на-сам зі своїми проблемами. Діти, які виховуються у цих родинах, стали заручниками ситуації та змушені терпіти голод і нестатки.

Крім того, всі ми знаємо, що з року в рік вартість одного продуктового набору невпинно збільшується. Пов’язано це із ростом цін на продукти харчування. Також чимраз більшою стає кількість сімей, якими опікується «Карітас Хмельницький».

«Великодній кошик» - це так символічно. Кошик означає наше життя, наше серце, а їжа – вчинки, наші справи. Споживання посвяченої їжі має нам пригадувати, що все, що робимо, маємо робити на славу Божу! Щоб люди, бачачи наші добрі вчинки, славили Бога, який є на небі.