Краса - одна з найперших асоціацій, пов'язаних з Великоднем. Йдеться про красу весняної природи і про красу всього, що нас оточує в цей час. Свято це можна зробити ще більш красивим, якщо підібрати  великодній декор для дому і творчо підійти до створення святкового настрою собі та своїм близьким.

Хмельницький обласний благодійний фонд «Карітас» особливо ретельно готувався до Великодня. Так, в рамках проекту «Мобільна робота з молоддю в Україні» було проведено ряд майстер-класів.

Вихованці ХОБФ «Карітас» навчались малювати писанки. При Недільній школі парафії Різдва Пресвятої Богородиці також проводився урок по розпису писанок для наймолодших діток. В ході вище вказаних інтерактивних занять дітлахи познайомились із мистецтвом розпису писанки (символами знаків, роль кольорів), розширили і поглибили уявлення про історію писанкарства, пригадали пов’язані з нею народні звичаї та обряди. Оригінальна писанка вийшла у кожного, адже основна заповідь від майстра: «Негарних писанок не буває!»

Працівники благодійної організації також проводили виїзні майстер-класи в ПТО «Сфери послуг», де навчали виготовляти великодні прикраси з паперу, з ниток, з бісеру, з серветок та інших матеріалів. Вчились робити пасхальні корзинки, пасхальних курчат та інші пасхальні сувеніри. На уроці була використана техніка декупаж, воскова техніка та декорування яєць бісером, нитками тощо.

Звичайно, що діти активно включались в роботу, адже ніщо так позитивно не впливає на розвиток людини – як заняття творчістю.