Професійна орієнтація підростаючого покоління є одним із напрямків різноманітної діяльності, що проводиться спеціалістами Хмельницького обласного благодійного фонду "Карітас" для дітей, підлітків та молоді, що виховуються у кризових, багатодітних та малозабезпечених родинах, а також - у сім'ях вимушено-переміщених осіб.

Даний напрямок роботи включає в себе різнопланові заходи, як от екскурсії на підприємства та в навчальні заклади, профорієнтаційні семінари та тренінги, індивідуальні консультації та проведення тестування з  метою виявлення здібностей, нахилів до тієї чи іншої професйної діяльності. Увесь комплекс профорієнтаційних заходів покликаний допомогти дитині зорієнтуватися у величезному розмаїтті професій, яких щороку стає все більше, навчальних закладів, видів професійної діяльності, аби мати змогу обрати в майбутньому спеціальність  до душі, адже відомо, що вдало обрана професія є запорукою щасливого майбутнього, або ж , принаймні, однією з важливих його складових.

Так, сьогодні наші підопічні мали чудову нагоду здіснити професіографічну екскурсію до Державного навчального закладу "Хмельницький центр професійно-технічної освіти сфери послуг". Підлітки з захопленням оглядали навчальні аудиторії та виробничі приміщення, де здобувають знання, практичні навики та уміння  учні ліцею. Кожен може обрати тут собі професію, до якої лежить душа, адже вибирати є з чого - у навчальному закладі здійснюється підготовка за спеціальностями: пекар, кондитер, тістороб, кухар,офіціант, бармен,адміністратор, кравець, закрійник, слюсар автоматики, електромеханік з ліфтів, майстер ресторанного обслуговування, перукар-манікюрник, перукар-візажист.

Особливу цікавість у відвідувачів викликали  майстер-класи з перукарського мистецтва, а саме -  виконання ученицями жіночої короткої асиметричної стрижки, святкової укладки на довге волосся та укладання волосся за допомогою плетення кіс.

У інших виробничих майстернях екскурсію проводили самі учні ліцею, з гордістю представляючи свій навчальний заклад та професії,які можна у ньому здобути.

Професіографічна екскурсія до Центру проф-техосвіти сфери послуг надовго запам'ятається нашим підопічним, а для когось, ми переконані, стане місцем подальшого навчання та опанування майбутньою професією.