На початку грудня світова громадськість відзначає День волонтера. Історія цієї урочисті почалась у далекому 1985 році. Примітно, що з кожним роком вона охоплює все більшу кількість людей. Та й не дивно, адже волонтери присвячують людям свій час, талант, життєву енергію, не чекаючи при цьому винагороди чи особливої подяки.

На жаль, часто так складається, що їх намагання залишаються непоміченими та не оціненими. Щоб цього уникнути працівники благодійного фонду «Карітас Хмельницький» разом з маленькими підопічними підготували для своїх благодійників справжнє свято.

На цю пам’ятну подію були запрошені ЗМІ, колеги з інших центрів та соціальні працівники. В ролі почесних гостей виступали 25 волонтерів, які в той чи інший спосіб допомагали організації у втіленні благородних ініціатив. Курси англійської мови, фотопроект, спортивні змагання, свята – все це не мало б такого успіху без їх участі. Захід також став гарним приводом згадати усі минулорічні досягнення та результати.

Підготовка до дійства розпочалась задовго до визначеної дати. Діти власноруч виготовляли листівки, готували пакунки з солодощами та писали теплі слова побажань. На цьому сюрпризи не закінчились. Працівники благодійного фонду також зробили невелику фотовиставку  світлин із зображенням пам’ятних подій та смішних моментів.

Офіційна частина заходу продовжилась спільним чаюванням, під час якого гості мали можливість обмінятись досвідом, поділитись враженнями та просто насолодитись часом, проведеним разом.

В будь-якому разі, святкування міжнародного дня волонтера – це черговий привід нагадати про те, що волонтером бути гордо! Кожен бажаючий, незалежно від рівня освіти, досвіду й віку, може приєднатись до команди благодійників Хмельницького обласного благодійного фонду «Карітас». Для цього лише варто звернутись за адресою: вул. Зарічанська 10/3 або за телефоном 067-323-06-26