Як відомо, здоров'я є найбільшою цінністю, найвагомішим чинником, що впливає на якість життя людини, його тривалість та здатність ефективно та успішно функціонувати в суспільстві. Коли людина втрачає здоров'я, все решта перестає бути важливим. Однак прикро, що значна кількість наших співвітчизників неуважно ставиться до перших "дзвіночків" нездужання, які подає наш організм, перших ознак певного захворювання, а коли кидаються до лікарів по допомогу, часто, на жаль, буває вже запізно чимось зарадити. Велику роль у цій негативній тенденції відіграє сьогодні, окрім інших причин, й значна вартість медичних послуг, в тому числі - діагностичних, що лякає незаможних людей, схиляючи до думки, що "краще до лікарів узагалі не звертатися, коли не маєш грошей".
Альтернативою такому стану речей став на сьогодні уже відомий нашим співгромадянам Перший добровольчий мобільний шпиталь ім.М.Пирогова, з яким щойно мали честь співрацювати і ми.
Так,сьогодні на базі Хмельницького обласного благодійного фонду "Карітас" за підтримки благодійного фонду "Зміцнення громад" та "Першого добровольчого мобільного шпиталю" було проведено медичне обстеження та попередня діагностика функціонування найважливіших життєзабезпечуючих систем організму з подальшим наданням лікарських рекомендіцій.
Для проходження безкоштовного та такого необхідного обстеження нами були запрошені найбільш вразливі та соціально незахищені категорії наших співвітчизників: переселенці, пенсіонери, діти, позбавлені батьківського піклування,багатодітні та малозабезпечені родини, вихідці з інтернатних закладів, учні ПТНЗ, що походять з кризових сімей.
Загалом за сьогодні було обстежено близько 150 хмельничан та мешканців нашої області.
Від імені наших земляків та від благодійного фонду "Карітас Хмельницький" особисто хочемо подякувати усім, хто самовіддано, день у день, здійснює таку важливу, нелегку та надзвичайно благородну справу заради збереження здоров'я та життя наших співгромадян !